Haber

Anagold Altın Madeni’nde heyelan… Ali Yerlikaya: 667 çalışandan 9’una ulaşılamıyor

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bulunduğu Erzincan’ın İliç ilçesi Eski Değirmen mevkisinde bugün saat 14.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Aralık 2010’dan bu yana altın üretiyor. Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü. İlk tespitlere göre çok sayıda işçi yeraltında kaldı. Bölgeye ekipler sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “667 çalışandan 9 kişiye ulaşılamıyor, 400 kişiyle arama yapılıyor.”

4 CUMHURİYET SAVCISı ATANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen heyelanla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldı ve 4 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.”

‘YERİN ALTINDA KALANLAR VAR, SAYISI NET DEĞİL’

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu olayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Şu anda o bölgede bulunan arkadaşlar belli oldu. Net bilgi vermek için beklemek gerekiyor. Kısa sürede kamuoyunu bilgilendireceğim. Erzincan’dan 25 dakikada geldik. Şu anda o bölgeye varmış durumdayız. Bu işlemde toprak çıkarılıp istiflenir. O sırada bir toprak “kayması oluyor. Bütün arkadaşlarımız bunun sebebi üzerinde çalışıyor.”

Aydoğdu, bölgedeki çalışmaları takip ettiğini belirterek, “Yeraltında gömülü insanlar var, sayısı belli değil. Arama kurtarma çalışmalarımız başladı.”

AFAD: 8 İLDEN EKİPLER GÖNDERİLDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan maden ocağında heyelan meydana geldi ve enkaz altında vatandaşların olduğu bilgisi tarafımıza ulaştı. Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Olay bölgesinde Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli yer aldı. “İl AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edildi. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI: 10-12 KİŞİYE ULAŞILMADIĞI SÖYLENİYOR

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Habertürk’ün canlı yayınında, “Çökme değil heyelan olduğu söyleniyor. Şu anda 10-12 kişiye ulaşılamadığı söyleniyor. Heyelan altında olduklarını söyleyemeyiz.” Gelmeyenler olabilir.”

AVUKAT SERDAR DOĞAN: MÜCADELE ETTİĞİMİZ DAVALARI DİKKATE ALAMADILAR

Avukat Serdar Doğan, daha önce de İliç maden sahasıyla ilgili defalarca dava açtıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Açtığımız davaları dikkate almadılar. Bu olay kaçınılmazdı. Bu maden sahasıyla ilgili daha önce de küçük çaplı olaylar olmuştu ama onlar da bunu yapmadılar. Bu büyüklükte değildi. Bu maden sahasının kapatılması gerekiyor. “İnsan hayatıyla oynuyorlar.”

LİSANS TARTIŞMASI GÜNDEMDEYDİ

Şirketin yüzde 80 ortağı Kanadalı altın madenciliği şirketi SSR Mining’in bilançosunda, siyanür sızıntısına rağmen lisansı iptal edilmeyen Kanadalı Anagold Mining şirketinin vergi borcunun silindiği ortaya çıktı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu