Haber

Aydemir: ‘Çıkaralım aferin’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın altılı masa mutabakatı metniyle ilgili yaptığı açıklamada, “Peki, Avrupa ‘aferin’ diyecek. tepki gösterdi.

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türkiye’ye büyük hizmetleri olduğunu hatırlattı.

Ali Babacan’a sert tepki

Özal’ın siyasi hayatındaki özel tespitlerinden birinin de “Türkiye henüz gelişmediyse bunun en büyük sebebi Batı’nın bizden çok rahat insan satın almasıdır” sözü olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, şöyle devam etti: “Ali Babacan, altılı masa figürleri, Açıklamada, “Avrupa bunu hayranlıkla seyrederken bize aferin diyecek” diyor. Yazıklar olsun sizin gibi siyasetçiye. Bu kul olmanın bir tezahürüdür. Bir siyasetçinin köleliği varsa kılığına girecek ama diyecek.Gösterdikleri başarıların hepsi Cumhurbaşkanımızındı.Şimdi çok daha net görünüyor.Ne, Avrupa ‘Aferin’ diyecek.

‘İnsanlar onların sorunu değil’

Milletvekili Aydemir, yapılan açıklamalara bakıldığında altılı masanın milletle alakasının olmadığının görüldüğünü savundu. Kendilerine “Millet İttifakı” denildiğini ancak o ittifakta milletin zerre kadar yeri olmadığını söyleyen Aydemir, “Kaderleri millet olsa zikredilir, söylenir mi?” dedim.

“Onlar ne tür politikacılar?”

Milletvekili Aydemir, 6’lılar tablosunun bir başka figürü olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına da tepkisini dile getirdi.

Milletvekili Aydemir, Uysal’ın sözlerini okurken utandığını vurgulayarak, “Bunlar nasıl siyasetçiler? Böyle iğrenç kavramlarla çocuklara, çocukluklara göndermeler yapıyor… GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener de burada hoş olmayan sözler kullandı. GÜZEL Parti” Genel Sekreter aynı zamanda bizim vekilimiz Alpay Özalan için de Ümit Özdağ’a söylenen sözlerin aynısını kullanıyor Siyaset bu kadar düşer mi İmkan olsa ülke ne hale gelir bir düşünün.

‘Önce insanlar’

Darülaceze’nin 128. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği basın toplantısıyla kutlayan Milletvekili Aydemir, “Kültür ve medeniyetimizde öyle bir durum var ki, çocuktan ölüme, dünyaya gelene kadar hayattaki herkese her zaman saygı duyduk. piri fani ölümü.bakıma muhtaçsa sahiplendik.insanlığa saygı bizim için esastır.bu müesseseyi kuranları saygı ve rahmetle anıyorum.’ dedi – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu