Haber

Aysu Bankoğlu, İskenderun Deprem Bölgesinde: Su Sorunu, Temizlik Sorununun Acilen Çözülmesi Gerekiyor

CHP Amasra Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay İskenderun’da; “Bugün hava biraz güneşli ama ciddi bir rüzgar var. İnsanların barınmaya ihtiyacı var gibi görünse de bazı çadırlarda soba var ama çoğunda yok. Acilen bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Acilen gerekli tedbirler alınmalı. Salgınların önüne geçmek için hijyen sorununu çözmek için “Su sorunu ve temizlik sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. Bunun için gerekli girişimleri yapacağız” dedi.

CHP Amasra Milletvekili Aysu Bankoğlu, 6 Şubat’ta 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden olan depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesine gitti. İskenderun’da millet bahçesinde kurulan çadır kentteki durumu anlatan Bankoğlu, şunları kaydetti:

“İskenderun’da millet bahçesindeki çadırkent burası. Burada ciddi bir hijyen sorunu var, su sorunu var. Bazı çadırlarda soba yok, ısınma sorunu devam ediyor. Bugün 11. gün. Yaşlılarımız maalesef Buradaki insanlar soğukla ​​baş başa Hijyen sorunuyla baş başa Vatandaşlarımız burada günlerini geçirmeye çalışıyorlar Bugün hava biraz güneşli ama ciddi bir rüzgar var İnsanlar barınacak gibi görünse de bazı çadırlar kapandı. Soba var ama çoğunda yok. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Salgın hastalıkların önlenmesi için, “Hijyen sorununun çözülmesi için acilen gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Su sorunu ve temizlik sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bunun için gerekli girişimleri yapacağız. Vatandaşlarımızla görüşmeye ve onları ziyaret etmeye devam edeceğiz.”

haber-aricak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu