Haber

Ayvalık Belediyesi Muharrem Ayında Aşure Dağıttı

Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından Muharrem ayı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’na 9 adet kazan yerleştirildi. Meydanda yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtılırken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar için kazan ayrıldı.

Aşure Günü’nde meydana kurulan dev kazanlarda vatandaşlara aşure ikramı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, asırlardır devam eden “Aşure Günü” geleneğini sürdürdüklerini söyledi. Lider Ergin’e yapılan dağıtımda; Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten ve Belediye Meclis üyeleri eşlik etti.

Önder Ergin, geleneksel olarak her yıl Cumhuriyet Meydanı’na kurulan kazanlarda binlerce vatandaşa aşure dağıttıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Binlerce yıldır köklerimizden gelen dayanışma, paylaşma, kardeşlik. İnsanımız elinde ne varsa paylaşabilen, zorda olanın yardımına koşan bir toplumun fertleridir. Biz de bu değerleri koruyoruz” yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için hep yaşatmak.Bizler de Muharrem ayında dağıttığımız aşurelerle bu bedelleri koruyoruz.İster ülkemizde, ister Ayvalık’ta kimseyi ötekileştirmeden uyum ve uyum içinde yaşıyoruz, bereket ve rahmet diliyorum. ülkemiz ve insanımız için artırmak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu