Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: ‘Önümüzdeki seçim iki anlayış arasında olacak’

ZEHRA MİLLER / SİBEL KAHRAMAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bursa CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde. “Millete söyleyecek sözü kalmayanlar miting meydanlarında on parmağına on kara leke sürmeye çalıştılar. ‘Dediler, yaptılar’ dediler, muhalefetin söylemediğini, söylemediğini yalan söylediler. Cami avlularında yuhaladılar bizi… Bundan sonraki seçim iki aday arasında değil, iki anlayış arasında olacak.Bir yanda ‘Harun olacağız’ diye Karun olmaya gelenler, diğer yanda el, tevazu ile yaşayan insanlar” dedi.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın katılımıyla bugün açıldı. açılışa; YETER Parti Küme Lideri İsmail Tatlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Nilüfer İlçe Önder Fırat Yılmaz, eski Devlet Bakanı Turhan Tayan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Bursa milletvekili adayları katıldı.

Faik Öztrak, açılış töreninde şunları söyledi:

“Eski, metal yorgunu, milletinden kopuk, saraylarına kapalı kendi hükümetimi sandığa gönderip, canavarca tek kişilik sisteme son vermemize çok az bir süre kaldı. milletlerinin kaderini değiştiren millet, bir asırda yeniden tarih yazmaya hazırlanıyor.Milletimiz otoriter bir yönetim, hâlini görmeyen, sesini duymayan, kendini unutan bir kibir abidesi gönderecektir. , sandıkta adını dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazacaktır.Vatan ve millet uğruna büyük bir değişimin eşiğindeyiz.

“BU DEVLET PANDEMİDE MİLLETİMİZE ÜCRETSİZ 5 MASKE DAĞITMADI”

Bu iktidar son seçimde ‘Yaparsa Erdoğan yapar’ dedi ve milletimizden oy istedi. Pandemi sürecinde milletimize 5 maskeyi bedava dağıtamadı. Esnafın dükkânını kapatıp kendi partisine lebalep toplantıları yaptırdı. Evet, Erdoğan yapacağını yaptı. Cari açığın düşeceğini söyledi. Cari açık patladı. Dış ticaret açığının azalacağını söyledi. Dış ticaret açığı rekor kırdı. Erdoğan yine yapacağını yaptı. Rezervler dolacak” dedi. Merkez Bankası döviz kasası 50 milyar dolar açık verdi. 5 yıl önce 49 lira olan eti 300 liranın üzerine, 5 lira olan soğanı 30 liraya çıkardı. Erdoğan yapacağını yaptı. Bugün açlığın sonu 9 bin 500 lira, asgari fiyatı 8 bin 500 lira. Bu ülkede emekçilerin yarısından fazlası açlığın bittiğinin altında bir bedelle hayata tutunmaya çalışıyor. Erdoğan yapacağını yaptı. Personel sayımız 98 ülke nüfusunu geçti. Erdoğan yapacağını yaptı.

“‘DEVLET NEREDE’ DİYEN İNSANLAR EZGİN ALTINDA ÖLDÜ”

Çalışmayan fakirdir ama çalışan da fakirdir. Bu canavar rejim bu milleti bu hale getirdi. İnsanlar hayat pahalılığı ve işsizliğin ortasında limon gibi sıkıldı. Erdoğan yapacağını yaptı. Ev ve araba sahibi olmak bu ülkenin gençleri için bir hayal haline geldi. Erdoğan yapacağını yaptı. Taşı sıksa suyunu çıkarabilen milyonlarca gencin evlerde yaşadığı, iş bulanların açlıktan işe gittiği, insanların yaşayamadan öldüğü bir ülke haline geldik. Erdoğan burada yapacağını yaptı. Bu ülkenin insanları kovuldu, sular altında kaldı ve öldü. Mayın patladı. Beyin sarsıntısı oldu ve öldü. Bütün bu ölümleri önlemeyi kendine görev edinmiş olan hükümet başkanı ‘fıtrat’ ve ‘kader’ demişti. Enkaz altında insanlar ‘devlet nerede’ diye bağırarak soğuktan öldü. Mehmetçiği 48 saat enkazın başına göndermedi. Erdoğan yapacağını yaptı. Her zamanki hırsız cüzdanınızı, arabanızı, bisikletinizi çalar. Siyasi hırsız yüzlerdeki gülümsemeleri çalar. Saray rejimi bu ülkede insanların memnuniyetini çaldı, umutlarını çaldı, gülüşlerini çaldı. Türkiye son 5 yılda hukukun üstünlüğü endeksinde 15, yolsuzluk algısı endeksinde 20, dünya memnuniyet endeksinde 43, insan özgürlüğü endeksinde 46 sıra geriledi. Saray önce hakkı, hukuku ve adaleti bitirdi. Milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına bağışladı. Halk susmasın diye sopalarla rejimi kurdu. Milletin yüzündeki gülümsemeyi böyle çaldı. Erdoğan yapacağını yaptı.

“VATANDAŞIN CEPİNDEN PARAYI ALDIK, MÜTEAHHİTLERİN CEPLERİNE GİRİYORUZ”

Faiz nedir günahtır dedi ve 21 yılda milletin kesesinden 537 milyar doları faiz lobilerine verdi. Geçilemeyen yollar ve köprüler, uçulamayan havaalanları için dolar ve avro olarak verdiği garantiler karşılığında 7 yılda millet hazinesinden 12 milyar 645 milyon dolar ödedi. Bu parayla 31 Fatih Sultan Mehmet Köprüsü veya 4 Yavuz Sultan Selim Köprüsü veya 3 Atatürk Barajı yapılabilir. Bu parayı vatandaşın cebinden alıp yandaş müteahhitlerin cebine koydu. Burada da Erdoğan yapacağını yaptı. Milleti unutanlar saraylarında efüliler ve şerbetlerle, kornişonlara sarılmış dana rostolarla midelerini doldurdular. Sindirmek için geceleri manda yoğurdu ve kestane balı ile tariflerle başlarını yastığa koyuyorlar. Ondan sonra itibardan tasarruf olmaz dediler. Erdoğan yine yaptı. Millete söyleyecek sözü olmayanlar miting meydanlarında bizi on parmağında on zenciyle sürmeye çalıştılar. Muhalefetin söylemediğini, yapmadığını söyledi, ‘dediler, yaptılar’ dedi, yalan söyledi. Bizi cami avlularında yuhaladı. Milletin dini ile ilgilendi. Ama ulu kitabımız Kuran’la ‘bakara makarası’ diye alay eden, henüz insan hakları yemekten beraat etmemiş arkadaşını elçi yapmakta tereddüt etmedi. Erdoğan yine yaptı.

“BURSA HAKINI ALACAK”

Bir sonraki seçim iki aday arasında değil, iki anlayış arasında olacak. Bir yanda ‘Harun olacağız’ diye Karun olmaya gelenler, öte yanda tevazu ile yaşayanlar… Bir yanda milletin iffetli analarına lanet okuyup onları koruyanlar, milletin cebindeki hortumları faiz lobilerinin, dolar baronlarının ve müteahhit yanlılarının kasalarına bağlayanlar; Öte yandan bu vurgunculuğu bitirmeye, milletten çalınanı yerine koymaya kararlı dürüst, dürüst kadrolar…

15 Mayıs’ta Nilüfer hakkını teslim edecek. Bursa hakkını alacaktır. Türkiye hakkını alacaktır. Her şey çok hoş olacak. Haydi Nilüfer, haydi Bursa, haydi Türkiye, bu zulmü birlikte sandıkta bitirelim.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

haberkagithane.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu