Yaşam

Cumhurbaşkanı Abdullah Özyiğit: “İkinci BETEM’i 11 Eylül’de hizmete açıyoruz”

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Önder Abdullah Özyiğit, Menteş İlçesi’nde 3-6 yaş arası çocukların gelişimi için inşa ettikleri Beceri Temelli Eğitim Merkezi’nin (BETEM) ikincisini 11 Eylül’de açacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Mersin Yenişehir Belediyesi Meclis’in Eylül ayı Olağan Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılışında konuşan Önder Abdullah Özyiğit, Mehmet Sadık Gürsoy Marifet Temelli Eğitim Merkezi’nin 11 Eylül’de açılacağını belirterek, kısa sürede taziyelerini iletti. Ayrıca rezidans, rehabilitasyon merkezi ve kültür alanının da temellerini atacaklarını söyledi.

Özyiğit, çocukları BETEM’de okuyan ailelerin de Yenişehir Belediyesi olarak kendilerinden ilkokul yapılmasını istediklerini, ilkokul yapımı için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Lider Abdullah Özyiğit şu ifadeleri kullandı: “Mehmet Sadık Gürsoy Marifet Temelli Eğitim Merkezi (BETEM), Yenişehir Modeli dediğimiz Erken Çocukluk Gelişimi Projemizin bileşenlerinden biri. Projemiz 7 halkadan oluşuyor, çocuklarımızı sıfır yaşından itibaren yetiştiriyor, gelişimlerini sağlayarak ailelerine rehberlik ediyoruz. Fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak şekilde hayata geçirdiğimiz bir projedir. İlkini Fuat Morel Mahallemizde açtığımız Ömer Faruk İlbilgen Marifet Temelli Eğitim Merkezi’nden (BETEM) sonra Menteş Mahallemizde kurduğumuz ikinci BETEM’de de her çocuğun becerilerini tespit edip, gelişimlerini sağlayacağız. kendilerini yönlendirebilecekleri alanlar. Geçtiğimiz hafta KRT televizyonunda canlı yayına katıldık. Yayına çocuğu BETEM’de okuyan bir anne de konuk oldu. Çok güzel şeyler söyledi. Ve bizden bir ilkokul istedi. Bu tarafta daha önce de talepler olmuştu. Kendisine Mersin’in ve muhtemelen Türkiye’nin ilçe olarak en çok okulun bulunduğu yerin Yenişehir olduğunu söyledim. “Bu kadar okul varken neden okul yapmamızı istiyorsunuz?” diye sordum. Aldığı eğitimin kalitesinden övgüyle söz ederek, bu kaliteyi kaybetmek istemediklerini ve eğitim anlayışımızın devam etmesini istediklerini söyledi. İkinci BETEM ise 11 Eylül’de okullarla birlikte hizmete girecek. İnşaatını üstlenen işadamı Alper Gürsoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine Menteş İlçemizde taziye evi ve kütüphaneden oluşan bir kültür kompleksi inşa ettik, imalatını tamamlayarak taziye evini hizmete açtık. “Artık taziye evi, kültür alanı ve rehabilitasyon merkezinin temellerini de kısa sürede atacağız.”

22, 23 ve 24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne 200 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin gündem maddesi Yenişehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek komitelere aktarıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu