Haber

DEM Partisi, CHP’den Esenyurt’un İmamoğlu’na destek vermesini istiyor

Yerel seçimler için geri sayım sürerken CHP ve Dem PartisiBaşkanlar arasındaki iki görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere başlandı. Dem Partisi Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’daki Esenyurt’tan talepte bulunduğu iddia edildi. DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan yerel oyÇalışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu: “Formül şu; her iki partinin oylarının bir araya gelerek kazanacağı şehirleri belirlemeye çalışıyoruz. CHP’nin iddialı olduğu yerlerde kendi adayları var, bizim iddialı olduğumuz yerlerde de kendi adayları var. iddialıdırlar, kendi adaylarımızdır.”

ŞARTLAR İSTANBUL’A ÖZEL

DEM Partisi Ankara’da aday çıkaracağını duyurdu. Ancak İstanbul için herhangi bir açıklama yapılmadı. CHP ve DEM Parti heyetleri iş birliğini pekiştirmek için çalışmalarını sürdürürken dikkat çeken iddialar da gündemde. Buna göre DEM Partisi, CHP adaylarının desteklenmesinin şartlarını belirledi.

CHP’DEN ESENYURT’U İSTİYORLAR

DEM Partisi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu’na destek karşılığında Esenyurt ilçesini istediği iddia edildi. Yani Esenyurt’taki DEM Partisi adayının CHP tarafından desteklenmesi, hatta aday gösterilmemesinin istendiği belirtiliyor.

BAŞAK DEMİRTAŞ’A SÜRPRİZ

Bu arada Başak Demirtaş, bir internet sitesinde yer alan “DEM Partisi Başak Demirtaş’ı İstanbul’da aday gösterecek” iddialarını değerlendirerek, “Gelirse değerlendiririz” yorumunu yaptı. DEM Partisi Kümelenme Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Batı’da elbette bir aday havuzu oluşuyor. Başak Hanım’ın başvurması bizim açımızdan sevindirici. Herkesin bu havuza başvurmasını istiyoruz. Değerlendirmeyi komisyonlar ve MYK yapacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu