Haber

Diril davasında Apro Diril’e müebbet hapis

11 Ocak 2020’de Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehri köyünde 71 yaşındaki Hürmüz Diril ile 5 yaşındaki 6Simoni Diril kayboldu. Cesedi kaybolduktan 70 gün sonra bulunan Şimoni Diril’in ölümüyle ilgili olarak Apro Diril, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız’a “canavarca hislerle veya eziyet ederek öldürme” ve “tasarımla öldürme” suçlarından dava açıldı.

Davanın 6’ncı duruşması Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada tutuklu sanık Apro Diril ile tarafların avukatları hazır bulundu. Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre mahkeme heyeti, savunmaların ardından tutuklu sanık Apro Diril’e “canavarca his veya eziyetle öldürme” ve “kasten öldürme” suçlarından müebbet hapis cezası verirken, Behçet Öztunç ve İsmail’i beraat ettirdi. Yıldız.

AVUKAT SESSİZ: KARARI YÜKSEK MAHKEMEYE VERECEĞİZ

Şırnak Barosu Başkanı ve Diril ailesinin avukatı Rojhat Dilsiz, kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, hukuki çabalarını sürdüreceklerini söyledi. Dilsiz, “Ülkemizin bir gerçeği olarak hukuk mücadelemiz Apro Diril ile birlikte arabuluculuk yapan gerçek faillerin ortaya çıkmadığı, ortaya çıkarılmadığı yargı sürecinde devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu