Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Görevimiz batıyı iyi tanımak, doğruyu hakim kılmaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bizim görevimiz batıyı iyi tanımak ve hakkın hakim olması için var gücümüzle çabalamaktır. Bu da öncelikle inançla, samimiyetle, bilgiyle yapılacaktır.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) online olarak düzenlediği “Soykırım Tarihi” seminerine katıldı. Programda üniversite öğrencilerine seslenen Erbaş, tarihten günümüze kadar yeryüzündeki en kadim mücadelenin hak ile batılın mücadelesi olduğunu belirterek, “Doğru yol, peygamberler ve onların yolundan gidenlerle temsil edilir. Bu, Yol tevhitin, adaletin, merhametin ve iyiliğin yoludur. Sahte cephe ise nefsin kölesidir, şeytandır. “Zalimleri temsil eder. Batılın yolu kötülükle, adaletsizlikle, zulümle, soykırımla doludur. Dolayısıyla merhametin de, zulmün de yeryüzünde bir tarihi vardır” dedi.

“Hakikatin hakim olması için var gücümüzle çaba göstereceğiz”

Peygamberlerin yolundan giden, kendini Allah’a adayanların yeryüzüne hakim olması durumunda tüm insanlığın huzur ve güvene kavuşacağını belirten Erbaş, “Ahlakı, hukuku, vicdanı tanımayanlar dünyaya hakim olursa, dünya hakim olur. yaşanmaz hale gelecektir. Soykırım, katliamlar, sefalet, acı ve acılar insanlığı esir alacaktır.” “Dolayısıyla bizim görevimiz batılı iyi bilmek ve hakkın hakim olması için var gücümüzle çabalamaktır. Bu da her şeyden önce imanla, samimiyetle, bilgiyle olacaktır” dedi.

Bilgiyi üretmeyenlerin, üretilen bilginin esiri olmak zorunda kaldıklarını, bilgiyi yönetenlerin ise dünyaya hükmettiklerini belirten Erbaş, “Bilgi yararlı ve yararsız olmak üzere iki gruba ayrılır. Bizim işimiz yararlı bilginin peşinde koşmak, yani insana ve insanlığa fayda sağlayan bilgi. Faydasız bilgi; bugün insanları bombalarla öldürenler. “O bombalar bilgi sayesinde üretildi. Bunu bombalayarak, insanları öldürerek kullandığınızda işe yaramaz bir bilgi haline gelir. Bundan Allah’a sığınırız” dedi.

“Tüm fırsatlardan yararlanarak kendinizi geliştirmelisiniz”

Gençlere seslenen Erbaş, “Sizler bizim geleceğimizsiniz ve bizi yarınlara taşıyacaksınız. Sizler bizim en büyük zenginliğimiz ve fırsatımızsınız. Sizler insanlığın umudusunuz ve bu gerçeğin farkına vararak köklü bir ideale ve bilgiye sahip olmalısınız. Varlığınızın önemi. Bu inançla, tüm imkanları kullanarak kendinizi yetiştirmelisiniz.”

Erbaş, yeni bilgi teknolojileri ile bilginin sürekli arttığı bir çağda yaşadığımızı belirterek, şöyle konuştu:

“Elbette, donanımlı, eğitimli, olayları doğru analiz edebilen, değerlendirebilen insanlar tarafından daha güzel bir dünya inşa edilecektir. Ufukumuza koyduğumuz en büyük ideal bu olmalıdır. Çünkü günümüzde insanlık çok büyük sorunlarla boğuşmakta ve uğraşmaktadır. Krizlerle birlikte daha kapsamlı eğitimlerle daha donanımlı insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için millet olarak ‘Ve ümmet olarak birlikte çalışmalı, birlikte çabalamalıyız. Fırsatlarımızı değerlendirmenin ve daha iyi çalışmanın yollarını aramalıyız.”

“Daha yaşanabilir bir dünya inşa etmenin tek yolu Rabbinize karşı sorumluluklarınızın bilincinde olmanızdır.”

Kötülüğün, zulmün ve soykırımın olmadığı huzurlu bir yaşamın inşasında gençlere büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Erbaş, “Daha barışçıl, daha adil ve daha yaşanabilir bir dünya inşa etmenin tek yolu yaşamın ve varoluş amacını anlamak, kendilerine, topluma, çevreye ve Rabbine karşı sorumluluklarının farkına varırlar.” “Farkındalıktır. Genç kardeşlerime bu kutlu yolda başarılar diliyorum” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu