Haber

Gebze’de servis kazası davası devam ediyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir kadın ve 4 öğrencinin hayatını kaybettiği, 17 öğrencinin yaralandığı otobüs kazasıyla ilgili 1’i tutuklu 7 sanığın davasına devam edildi. Duruşmada “Araçta her öğrenci için 3 noktalı emniyet kemeri var mı?” Kazadan 22 gün önce yapılan muayene formunda sorulmuştur. Sorusunun “evet” olarak işaretlendiği ortaya çıktı. Kazanın ardından Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı raporda, 5 kişiyi ölüme götüren serviste emniyet kemerinin bulunmadığı belirtildi.

9 Kasım 2021’de Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıok Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Ö. Araç yönetimindeki 41 P 0860 plakalı servis minibüsü önce Birsen Giriş (51) isimli yayaya çarptı, ardından takla atarak dere yatağına uçtu. Kazanın ardından Mehmet Ö., servisteki 20 kişi ve Birsen Giriş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Birsen Giriş ile öğrenciler Mert Efe Smart (14), Rabia Üst (14), Esma Parıltı Avcı (13) ve Ege Yılmaz (15) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. müdahale edilerek hayatını kaybetti.

Sürücünün kanında 3 çeşit uyuşturucu madde bulundu.

Hastanedeki tedavisinin ardından sürücü Mehmet Ö. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen sürücü Mehmet Ö.’nün, öğrenci servisini kullanmak için belgelerinin yeterli olmadığı ortaya çıktı. Sanığın kanında metamfetamin, amfetamin adı verilen ilaçlar ve narkotik benzeri ağrı kesici bulundu. Mahkeme için oluşturulan heyet, uyarıcı etkisi altındaki sürücü Mehmet Ö.’nün aracı güvenli bir şekilde kullanamadığı ve idare edemediği sonucuna vardı. Kazaya karışan midibüsün çift plakalı olduğu belirlendi.

Servis şoförü Mehmet Ö. ve araç sahiplerinden İ.A. ve okul otobüsü şirketinin sahiplerinden CA, C.Ö. ve H.Ö. Şirketin servis müdürü SD ve okul müdürü ZAY hakkında dava açıldı. Olayın ardından Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı raporda, servis aracında emniyet kemerinin bulunmadığı belirtildi.

Duruşma devam etti

Olayla ilgili açılan davanın duruşmasının Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edildi. Tarafların avukatları ve öğrencilerin aileleri salonda hazır bulunurken, sanık Mehmet Ö. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden katıldı.

Gözaltına alınan sanıklar arasında okul müdürü ZAY ve hizmet şirketi sahipleri C.Ö. ve H.Ö., araç sahipleri İ.A. ve MA duruşmaya katılmadı.

Mağdur aileleri ve avukatları ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı ayrıca isnat edilen suçun mahiyeti ve niteliği ile delillerin mevcut durumu dikkate alınarak eksikliklerin giderilerek sanık Mehmet Ö.’nün tutukluluğunun devamını talep etti.

Sanık avukatı: “Kaza fren sistemindeki arızadan kaynaklandı.”

Sanık Mehmet Ö.’nün avukatı, olayda gözaltına alınan tek kişinin müvekkil olduğunu belirterek, “Ancak bilirkişi raporunda müvekkil dışında esaslı kusurlu olan başka kişiler de var ama onlar tutuklu değil. müvekkilin bu eylemde uyuşturucu ve uyarıcı etkisinden dolayı kusurlu olduğu belirtilirken, yine rapordan anlaşıldığı üzere kazanın fren sistemindeki arızadan kaynaklandığı belirtildi. Kazaya doğrudan etki.Yine müvekkilin kaza mahalline kadar araç kullanırken herhangi bir trafik ihlali yapmadığı ortadadır.Bu nedenle hukuken eşit olan bireylerin eşitliğinin sağlanabilmesi için müvekkilin en kısa sürede serbest bırakılması gerekmektedir. Bu aşamada “Bunu talep ediyoruz” dedi.

Komite kararını açıkladı

İlçe Jandarma Komutanlığının gönderdiği belgeye göre mahkeme heyeti, kazadan yaklaşık 20 gün önce aracı denetleyen kişilerin tanık olarak dinlenmesine, ifadeleri ve diğer belgelerin ardından haklarında suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağının değerlendirilmesine karar verdi. 2021 yılında aracın tüm muayene belgelerinin Tüvtürk’ten alınmasını talep ediyoruz. istemeye karar verdi.

“Servis aracının 6 ayda bir yapılması gereken periyodik bakımları yapıldı mı?” aracın 18 Ekim 2021 tarihli son muayene formunda. “Araç 12 yaşından küçük mü?” sorusuna “Evet” cevabı verildi. “Araçta her öğrenci için 3 noktalı emniyet kemeri var mı?” sorusuna “Hayır”. sorusunun “evet” olarak işaretlendiğini bildiren heyet, bu periyodik bakıma ilişkin tüm detaylı belgelerin gönderilmesi için Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir yazı yazılmasına karar verdi.

Ayrıca heyet, bu aşamada adli kontrolün yetersiz kalacağını değerlendirerek sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. – KOCAELİ

emetajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu