Ekonomi

Goldman Sachs, FDA paneli desteğiyle Geron hisse senedi hedefini 5 dolara yükseltti

Cuma günü, önde gelen yatırım bankacılığı şirketlerinden Goldman Sachs, Geron Corporation (NASDAQ:GERN) hisseleri için fiyat hedefini 4.00$’dan 5.00$’a yükseltirken, Satın Al notunu korudu. Bu ayarlama, Geron’un imetelstat adlı ilacına ilişkin yakın zamanda yapılan FDA Danışma Komitesi oylamasının olumlu sonuçlanmasının ardından geldi.

FDA Danışma Komitesi, eritropoez uyarıcı ajanlar (ESA’lar) için uygun olmayan ya da nükseden veya bunlara dirençli olan düşük riskli miyelodisplastik sendromlu (LR-MDS) hastalar için imetelstat’ın fayda/risk profili lehine 12-2 oy kullandı. Komitenin doktorları, FDA tarafından tanımlanan güvenlik risklerini kabul etmelerine rağmen ilacın klinik faydaları için güçlü desteklerini ifade ettiler.

Paneldeki hematologlar, potansiyel bir yan etki olan sitopeni yönetiminin standart klinik uygulamalara dahil edilebileceğini vurguladılar. Bu olumlu karşılama, analistlerin Geron’un imetelstat için Yeni İlaç Başvurusunun (NDA) Reçeteli İlaç Kullanıcı Ücreti Yasası (PDUFA) tarihi olan 16 Haziran 2024’e kadar veya bu tarihten önce onaylanmasını beklemelerine yol açtı.

LR-MDS hasta popülasyonundaki önemli karşılanmamış ihtiyaç nedeniyle ilacın ticari lansmanına da olumlu bakılmaktadır. Kilit Fikir Önderleri (KOL) ve komite toplantısı sırasındaki tartışmalar imetelstat için duyulan heyecanın altını çizdi. Sonuç olarak, firma modelini LR-MDS tedavisinde imetelstat için önceki %90’lık onay olasılığından %95’lik bir onay olasılığını yansıtacak şekilde ayarladı.

Bu gelişmeler ışığında Goldman Sachs, Geron için birleşme ve satın alma sıralamasını daha önce 3 iken 2 olarak güncelledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu