Haber

Hüseyin Baş ‘Bekir Bozdağ’ davasında hakim karşısına çıktı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’a eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik ‘FETÖ’ tezleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yarın saat 09.30’da Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 29 Ocak 2022’de Trabzon’da ‘Benim’ belgeselinin üçüncü bölümünün galası için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Bekir Bozdağ’ın adalet bakanı yapılması yönündeki iddiaları dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanımız değişti. Yerine kim geldi? Bekir Bozdağ. Peki Bekir Bozdağ ne zaman görevden alındı? 15 Temmuz’dan sonra. Görevden alındığında hepimiz bunu söylememiş miydik? Bu adam muhtemelen FETÖ’nün faaliyetlerine yakın biri olduğu için görevden alındı, sanırım amaç da buydu. Onun yerine kim geçti? Bugün orada bulunan son kişi Abdülhamit Gül’dü. Abdülhamit Gül’ü görevden aldılar, şimdi yeniden Bekir Bozdağ’ı atadılar. Bunun iki açıklaması olabilir. Ya Bekir Bozdağ’a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yok ya da şu anlama geliyor; “Bugün FETÖ ile bağlarınızı yeniden güçlendiriyorsunuz.”

Baş’ın bu sözlerinin ardından ‘kamu görevlisine hakaret’ hatası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açıldı. Baş, açılan dava nedeniyle yarın hakim karşısına çıkacak. Davanın ilk duruşması yarın sabah 09.30’da Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (HABER MERKEZİ)

akhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu