Haber

İstanbul 2036 Olimpiyat Çalışma Grubu tanıtım toplantısı yapıldı

İstanbul 2036 Olimpiyat Çalışma Grubu tanıtım toplantısı, İstanbul Planlama Ajansı’nda (IPA) gerçekleştirildi.

İstanbul 2036 Olimpiyat Çalışma Grubu’nun tanıtımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı’nda (IPA) düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Oya Ünlü Kızıl, Dr. Seda Domaniç Sökmen, Prof.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sporla ilgili toplantı ve törenlerde geleceğe açılan bir zaman tünelinden geçmek üzere olduklarını belirterek, “Kentimizin geleceği hakkında birlikte düşünmeyi, paylaşmayı ve birlikte karar almayı tercih ettiğimizi göstermeye çalışıyoruz. Özellikle bu toplantılardaki düzenleme ile tüm bu açılış, lansman ve törenlerin ortasında eğitim, kültür, teknoloji ve sporla ilgili olanlar bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Spor Konuyla ilgili toplantı ve törenlerde geleceğe açılan bir zaman tünelinden geçmek üzereyiz. İlgili toplantılarda sporun dünü ve bugünü kadar geleceğinde de bir olgu olduğunun bilincindeyiz. Bugün burada bulunan herkesin spora kattığı her değer bugünden çok geleceği etkileyecektir. Spor, çocuklarımızın daha sağlıklı büyümesini, gençlerimizin hem bedenen hem de ruhen gelişmelerini, her yaştan, her sosyal ve ekonomik kümeden insanın daha sosyal, daha sağlıklı, daha zinde ve daha uzun yaşamasını sağlar. Sporun bu temel faydalarının yanı sıra başka değerli etkilerinin de olduğunu biliyoruz. Çünkü spor, dünyanın her yerinde yaşayan insanların ortak dilidir. Tüm dünyanın pandeminin etkilerini yaşadığı bu dönemde 200’den fazla ülkenin bir araya geldiği Tokyo 2020 gerçekten de bizlere umut ışığı gibi bir dönem yaşattı.

Ekrem İmamoğlu: “Tekrar bir arada olmanın ve birlikte nefes almanın mutluluğunu sporla yaşadık”

İnsanların spor sayesinde yeni ve akıllı teknolojilere daha kolay ulaşabildiğini ifade eden İmamoğlu, “Covid-19’un etkilerini üzerimizden attıktan sonra statlarda ve salonlarda bir orta noktaya geldik ve asıl sevincini yaşadığımızı söyleyebilirim. coşkumuzla yaşıyoruz.Tekrar bir arada olmanın ve birlikte nefes almanın hazzını sporla birlikte yaşadık.Teknolojiden modadan finansa birçok sektörle birlikte ilerleyen, büyüyen her alanda gelişmek ve dönüşmek için motivasyon sağlayan bir olgudur. insan yaşamının, toplumsal bilincin, birlikte hareket etmenin ve başarmanın değerli bir simgesi.Spor aynı zamanda teknolojik bir olgudur.Milyonlarca insan spor sayesinde yenidir.Medyanın en büyük itici güçlerinden biri olan ve yeni teknolojileri ilk denediği şey spordur. .Sporun en büyük yönetim organı olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi, olimpiyatları düzenlemenin yanı sıra, bu büyük gücün sözcüsü ve küresel ölçekte yayılmasına öncülük etmektedir. . CIO ve paralimpik komite IPC’nin stratejisine baktığımızda sürdürülebilirlik, yeşil bir çevre ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi günümüzün küresel gündem konularını da görüyorsunuz.”

Sinan Güler: “Elimden geleni yapacağım, inşallah İstanbul için hayırlısı olur”

Milli basketbolcu Sinan Güler, olimpiyatları İstanbul’a getirecek çalışma grubunda yer almanın büyük bir heyecan kaynağı olduğunu belirterek, “Birlikte çalışacak grupta yer almak benim için büyük bir heyecan kaynağı. İstanbul gibi dünyanın en değerli şehirleri olimpiyatları İstanbul’da yapmak için elimden geleni yapacağım ve inşallah İstanbul için en iyisi olur burada hem olimpiyatları izleme şansımız olur hem de yaşarız. sürdürülebilir şehir hedeflerine doğru yürüdüğümüz bir ortamda.”

Oya Ünlü Kızıl: “Beni asıl heyecanlandıran, IOC’nin bir kez daha şehir değerlendirmesi yapması”

TÜSİAD Üyesi Oya Ünlü Kızıl, olimpiyatların dünyanın en büyük markası olduğuna dikkat çekerek, “Bunu İstanbul’a getirmenin faydalarını tekrarlamaya gerek yok. Başında sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi kavramlar var. Bu hedefler doğrultusunda bu çalışma kümesinde çalışacağız.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu