Haber

İstanbul Üniversitesi’nde ziyaretçi sınırlaması: Randevu ile girmeleri gerekmektedir.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamayla Beyazıt Yerleşkesi sivil ziyaretlere açıldı. Sosyal medyadan gelen tepkiler ve öğrencilerin dün kampüs önünde düzenlediği protesto eyleminin ardından ziyaretlere kısıtlama getirildi.

İstanbul Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 08.30-17.00 saatleri arasında olan ziyaret saatleri 13.00-16.00’da sona erdi. Ziyaretçiler sadece üniversitenin Beyazıt Yerleşkesine giriş yapabilecek ve web sitesi üzerinden randevu alacaklardır.

Üniversiteden yapılan açıklamada ziyaretçi koşulları şöyle belirtildi:

1- Üniversitemize ziyaretler, tarihi ve kültürel nitelikleri nedeniyle Beyazıt yerleşkemizin bahçesini kapsayacak şekilde hafta içi 13:00 – 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

2- Ziyaretçilerimiz araçla giriş yapamayacaktır.

3- Ziyaretler sırasında Rektörlük binasının idari ofisleri, eğitim binaları, salonları, etüt sınıfları, okuma odaları ve amfilere girilmeyecektir.

4- Üniversitemiz yönetiminin belirleyeceği resmi tatil günleri (dini ve milli bayramlar, özel günler vb.), sınav gün ve saatlerinde kampüsümüz ziyarete kapalı olacaktır.

5- Beyazıt Kampüsü’ndeki tarihi ve kültürel atmosferi yaşamak isteyen misafirlerimiz, güvenlik görevlilerimiz tarafından incelemelerden geçtikten sonra girişte alacakları ziyaretçi kartlarıyla kampüsümüze girebileceklerdir.

6- Üniversite yönetimimiz gerekli gördüğü durumlarda ilave güvenlik tedbirleri uygulama hakkına sahiptir.

7- Kampüs ziyareti sırasında Üniversitemizin eğitim-öğretim ve idari işleyişini aksatacak hiçbir faaliyet (piknik, grup etkinlikleri vb.) yapılmayacak olup, ziyaretler yalnızca kültürel amaçlı gerçekleştirilecektir.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Beyazıt yerleşke bahçesine yapılacak ziyaretlerde gerekli görülmesi halinde ilave güvenlik tedbirleri alınacak olup, yukarıda belirtilen güvenlik prosedürlerine aykırı durumlara güvenlik görevlilerimiz müdahale etme hakkına sahip olacaktır.”

(HABER MERKEZİ)

haberkocarli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu