Ekonomi

Journey Medical, rosacea tedavisi için olumlu Faz 1 deneme sonuçları bildirdi

SCOTTSDALE, Ariz – Ticari aşamada bir ilaç şirketi olan Journey Medical Corporation (NASDAQ:DERM), rosacea tedavisine yönelik ilaç adayı DFD-29 için Faz 1 klinik çalışmasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Deneme tüm birincil hedefleri karşıladı ve ilacın önemli güvenlik endişeleri veya cilt, gastrointestinal sistem veya vajina mikrobiyotası üzerinde olumsuz etkiler olmaksızın 16 haftaya kadar güvenle kullanılabileceğini gösterdi.

DFD-29-CD-006 olarak tanımlanan çalışma, 60 sağlıklı yetişkinin katıldığı çok merkezli, randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışmaydı. DFD-29’un (Minocycline Hydrochloride Modified Release Capsules, 40 mg) mikrobiyal flora üzerindeki etkisi ve tedavinin güvenliği ve tolerabilitesi değerlendirilmiştir. Bulgular San Diego, CA’da düzenlenen 2024 Amerikan Dermatoloji Akademisi Yıllık Toplantısı’nda sunuldu.

Journey Medical Başkanı ve CEO’su Claude Maraoui, DFD-29’un rosacea tedavisini değiştirme potansiyeline olan güvenini dile getirerek, bu durumla ilişkili hem enflamatuar lezyonları hem de eritemi ele alma yeteneğini vurguladı. Şirket şu anda ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından incelenmekte olan DFD-29 için Yeni İlaç Başvurusu hakkında bir karar bekliyor.

Rosacea, 16 milyondan fazla Amerikalıyı etkileyen, yüzde kızarıklık, akne benzeri lezyonlar ve örümcek damarları ile karakterize kronik inflamatuar bir cilt hastalığıdır. Hastaların özgüvenini ve sosyal etkileşimlerini önemli ölçüde etkiler, ciddi vakalar iş hayatını etkiler ve iş günlerinin kaçırılmasına neden olur.

Fortress Biotech, Inc. (NASDAQ:FBIO) tarafından kurulan Journey Medical, dermatolojik durumlar için FDA onaylı reçeteli farmasötik ürünlerin pazarlanmasında uzmanlaşmıştır. Merkezi Scottsdale, Arizona’da bulunan şirket, markalı ve jenerik cilt tedavi ürünlerinden oluşan bir portföy pazarlamaktadır.

Bu makalede sunulan bilgiler Journey Medical Corporation’ın basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

yalihuyukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu