Haber

Kocaeli’de yüzde 50 hibeli yumurta tavuğu

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yumurta tavukçuluğunu geliştirmek ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmak amacıyla son yıllarda hayata geçirdiği “Doğal Salınımlı Yumurta Kümesçiliği Projesi” kapsamında bu yıl da çiftçilere, Tavuk, yem ve kümes ekipmanı için yüzde 50 hibe. Muhtarlık İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurta tavuğu ırkı olan Atak-S yarka piliç takviyesi için başvurular alınmaya başlandı.

ÇİFTÇİLER GÜLÜYOR

Turizm, sanayi, eğitim, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ortada yürütüldüğü ender illerden biri olan Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere verdiği destek bu yıl da artıyor. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçilerin gelir seviyesinin yükseltilmesi için alternatif projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın liderliğinde, sürdürülebilir bir tarımla her yıl çiftçilere verdiği yaşam takviyeleri ile üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. yaklaşmak.

PROJE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Büyükşehir, Türkiye Tarım Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen “Doğal Salınımlı Yumurtacı Tavukçuluk Projesi” kapsamında üreticilere 16-18 haftalık Atak-S cinsi evcil tavuk, yemlik, suluk ve tavuk yemi desteği sağlayacak. yüzde 50 hibe. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dayanıklı ve yılda en az 280 gün yumurtlayan yerli ve milli Atak-S yarka piliçleri de sağlıklı bir dünyada yaşama hakkının savunulmasına ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlayacak. gelecek nesiller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu