Ekonomi

Rapora göre Tesla, Hindistan’da yeni elektrikli araç fabrika sahaları arayacak

Financial Times’ın Çarşamba günü bildirdiğine göre Tesla (TSLA), 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında olması beklenen bir yatırımla yeni bir elektrikli araç (EV) üretim tesisi kurmak için Hindistan’daki potansiyel sahaları incelemeyi planlıyor.

TSLA hisselerinin değeri Çarşamba günü piyasa açılmadan önce yapılan işlemlerde %1,2 oranında azaldı.

Bu plan, Tesla’nın elektrikli araçlara olan talebin yavaşlaması ve ana pazarları olan Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de artan rekabete yanıt olarak küresel erişimini genişletme yaklaşımının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu durum Tesla’nın ilk çeyrekteki teslimatlarının tahminlerin altında kalmasına neden oldu.

Tesla’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operasyonlarından bir heyet, üretim tesisi için potansiyel yerleri değerlendirmek üzere Nisan ayı sonunda Hindistan’a gidecek.

Financial Times’ın makalesinde de belirtildiği gibi, araştırma Maharashtra, Gujarat ve Tamil Nadu eyaletleri de dahil olmak üzere otomotiv endüstrisiyle bilinen bölgelere yoğunlaşacak.

Bu girişim, Hindistan’ın üç yıllık bir süre içinde en az 500 milyon dolar yatırım yapmayı ve yerel olarak üretime başlamayı taahhüt eden şirketler için elektrikli araçlara uygulanan ithalat vergilerini düşürmeye yönelik son adımlarını takip ediyor.

Tesla’nın İcra Kurulu Başkanı Elon Musk daha önce de Hindistan pazarına ilgi göstermiş, ancak Hintli yetkililer şirketin ülke içinde üretim yapmayı taahhüt etmesini istemişti.

Geçtiğimiz yıl Tesla’nın delegeleri Hindistan’daki yetkililerle görüşmelerde bulundu ve Musk Haziran ayında Başbakan Narendra Modi ile bir araya geldi.

Piyasa analistleri Tesla’nın Hindistan pazarına girişinin elektrikli araç endüstrisinde ek yatırımları teşvik edebileceğini ve yerli oto komponent üreticileri için avantajlı olabileceğini öngörüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-harmancik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu