Haber

“Seçim ilk turda biter”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine sonuçlanacağını söyledi. Soner Çetin, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması için tüm şartların yerine getirildiğini belirterek, “Helva yapmak için tüm malzemeler var, geriye sadece yapmak kalıyor.” sözünü kullandı.

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için argümanlarla konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, seçimin birinci tipte Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine sonuçlanacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi, YETLERLİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Adana İl genel başkanları, Millet İttifakını oluşturan ittifaka bağlı partilerin ilçe başkanları ve belediye başkanları, Cumhurbaşkanlığı konutunda bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 14 Mayıs’ta yapılacak seçim süreci için çalışmalarını takdir etti.

Toplantıda konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, son dönemlerde seçimin ikinci tipe düşeceği yönünde bir algı oluştuğunu belirterek, “Geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ekonomi o kadar kötü değilken, seçimi kazandılar. AKP’den yüzde 51 buçuk oy alırken diğer partiler çıkmadı.Şimdi ekonomi çok kötü,insanlar aç sefil.Biz belediye başkanlığında 9 yılımızı doldurduk ve olduğu gibi gıda talebi de yapılmadı. bu yıl kadar dış politika tutarsız bu hükümetin gitmesi için bütün şartlar hazır helvada herşey var helvayı yapmak kalıyor geriye bir risk olabilir: diğer siyasi partilerin seçilmiş üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden benim adayım seçilir mi, yoksa benim adayım yok mu diyorsunuz, tabanı nasıl motive edip sandığa götürmeyi en iyi siz bilirsiniz, biz kendi tabanımızda gerekli çalışmaları yaparız. . Artık kalan kısa sürede çok çalışmalı ve seçimden alnımız ak çıkmalıyız. Bu artık Türkiye’nin sorunu. Bunu insanlara açıklamak zorundayız. Başkanın kim olduğu önemli değil. El ele verdik, Türkiye’nin kurtuluşu için birlikte hareket ediyoruz. Bunu kamuoyuna açıklamamız gerekiyor” dedi. söz konusu.

Birincil tıpta seçimin biteceğini öne süren Önder Soner Çetin, bunun için ortaklaşa yeterli bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Lider Soner Çetin şöyle devam etti:

6 lider Türkiye’yi nasıl yönetecek diyorlar. İşte Adana’da 6 il başkanı, 90 ilçe başkanı bir araya geliyor, yüzlerce yönetici anlaşıyor ama 6 lider ortaya çıkıp Türkiye’yi yönetemiyor? Liderlerimizin performansının yüzde 50’sini gösterirsek sorun kalmaz. Görevimizi hakkıyla yaparsak uzaydan seçmen getirmezlerse seçimi kazanmaları mümkün değil. Yeterince sıkı çalıştığımız sürece. Algı çalışmaları ile bu işin birinci cinste bitmeyeceğini, ikinci tipte kalacaklarını söylüyorlar. Bu oyunu oynamamalısın. Bu işin birinci derecede biteceğine insanları inandırmak gerekiyor. Seçmeni yaşatmak için ne gerekiyorsa yapalım. Bu işin mutlak birinci ilaçla sonuçlanacağına inanalım, herkese anlatalım.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu