Teknoloji

Teknoloji CEO’sundan tepkili sözler: Ofiste çalışmak için gerekirse evcil hayvanınızı satın!

Utah merkezli dijital pazarlama şirketi Clearlink’in CEO’su James Clarkegeçtiğimiz hafta çalışanları ile yaptığı görüntülü röportajla gündeme geldi.

İlk olarak Vice News tarafından bildirildiği üzere bu çağrı, şirket genel merkezine 80 kilometre mesafede yaşayan Clearlink çalışanlarından zorunlu olarak ofise dönmelerini istemekle ilgiliydi. CEO, çalışanlarına şöyle diyor: Herhangi birinize benden daha çok çalışması için meydan okuyorum ama yapamayacaksınızdedi ve ekledi: “ Clearlink’te yaptıklarımızın tamamen arkasındayım ve bunu bilmenizi ve hissetmenizi istiyorum.

Rapora göre Clarke, çalışanlarına Ekim ayıyla ilgili olduğu anlaşılan dahili bir e-posta ile durumu anlattı. kimsenin onun yeni Draper ofisinde çalışmasını gerektirecek bir planı olmadığını.“. Aylar sonra, 3 Nisan’da, çalışanlarına, şirketinin Draper, Utah genel merkezine 80 km mesafede yaşayan çalışanların 17 Nisan’dan itibaren haftada dört gün Clearlink ofisine gelmeleri gerektiğini bildirdi.

Önce gelme dedi, sonra ofise dönmeye karar verdi.

Kısacası şirket bir anda fikrini değiştirdi. Bu karar çalışanların liderlik, şirketin yakın ve uzun vadeli başarısını sağlamak için şu anda en iyi kararın bu olduğuna inanıyor ” bildirilmiştir. Tahmin edilebileceği gibi uzaktan çalışma ile işlerini kalıcı olarak yapabileceğini düşünerek işe giren çalışanlar bu değişimden memnun kalmadı. Bu nedenle, üst yöneticiden her şeyi kapsayan bir açıklama istediler.

Görünüşe göre CEO’nun çalışanlarıyla yaptığı toplantı, uzaktan ve yüz yüze çalışma politikasını tersine çevirme konusundaki endişeleri gidermeyi amaçlıyordu. Ancak genel mesaj pek ikna edici değildi.

Videoda Clarke, aralarında 30 uzaktan çalışanın “sessiz istifa” darbesiyle imzalamayı tamamen bıraktığı bir dizi büyük suçlamada bulundu. Ayrıca, Clearlink geliştiricilerinden bazılarının Clearlink’in bilgisi dışında başka şirketlerde pozisyonlara sahip olduğuna dair şüphelerini de dile getirdi. Çıktıyı içerik yazarlarına da gönderiyoruz. Normal üretimimizin 30-50 katıartırmak için yapay zeka kullanmaları gerektiğini söyledi.

Gerekirse evcil hayvanlarınızdan “kurtulun”

CEO daha da ileri giderek, Clearlink’e daha iyi hizmet verebilmek için çalışanın gerekirse evcil hayvanlarından kurtulmaya bile hazırlıklı olması gerektiğini ima etti: Ben fedakarlıklar yaptım ve burada bulunanlarınız – ailelerinden uzakta olanlar – burada olmak için büyük fedakarlıklar yapmalısınız. Bir liderimizden öğrendim ki bu mesajı duyar duymaz hemen köpeğini satmış.Clark da bu durumu alkışlarla karşıladığını söyledi.

Özetle CEO, rezidansta kalamadığı için evcil hayvanlarına bakamayan çalışanların can dostlarından “kurtulmasını” önererek toplantıdaki herkesi şok etti.

Clarke’ın şirketi ve çalıştırdığı çalışan anneler için duruma böyle “pratik” bir çözüm yok. Toplantının çocuk bakımıyla ilgili zorlukları ele alan bir bölümünde, Clearlink CEO’su annelerin hem şirkete hem de çocuklarına yeterli değeri sağlama becerilerini açıkça sorguladı. ” Bu salgından en çok eve gelir getiren anneler etkilendi. Birçoğunuz kendi çocuklarınıza bakmaya çalıştınız ve bunu yaparken aynı zamanda zorlu iş programlarınızı ve sorumluluklarınızı da yönettiniz. Ve elinden gelenin en iyisini yaptığını bilsem de… bu yol ne işverenin ne de o çocuklar için adil değil.” söz konusu.

Gelen tepkinin ardından” buna tamamen inanmıyorumdiye bir adım geri attı ve ekledi: “ Ancak, sadece çok az sayıda annenin aynı zamanda üretken tam zamanlı işçi olabileceğine inanıyorum. Bunun herhangi bir kısmına itiraz edebilirsiniz ama zamanla verilerin bunu destekleyeceği kanaatindeyim.

balyahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu