Haber

Ukraynalı mahkumları taşıyan uçak Rusya’da düştü

Rusya’da ‘İlyuşin İl-76’ tipi askeri nakliye uçağı Ukrayna sınırına yakın Belgorod kentinde düştü. Rusya’nın RIA haber ajansı, Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde, esir değişimi kapsamında teslim edilecek uçakta 65 Ukraynalı savaş esiri, 6 mürettebat ve 3 kişinin daha bulunduğunu bildirdi.

Reuters’in haberine göre, Rus güvenlik servisine bağlı Baza kanalının Telegram’da paylaştığı videoda, büyük bir nakliye uçağının düşüp ardından alev aldığı görüldü. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, kentin Korochansky bölgesinde bir ‘olay’ yaşandığını doğrulayarak olay yerini araştıracağını söyledi. Vali, soruşturma ekiplerinin ve acil durum görevlilerinin olay yerinde olduğunu bildirdi.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den bir gazetecinin uçak kazasına ilişkin sorusuna yanıt olarak yapılan açıklamada, olayın ‘araştırıldığı’ belirtildi. Askeri kuvvetler, kargo, askeri teçhizat ve silahların taşınmasında kullanılan Il-76 tipi askeri nakliye uçakları normalde beş kişilik mürettebata ve maksimum 90 yolcu kapasitesine sahiptir. Ukrayna sınırına yakın Belgorod, son aylarda Ukrayna saldırılarının hedefi oluyor. Son olarak Rusya, Aralık ayında düzenlenen füze saldırısında 25 kişinin öldüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu