Haber

Yargıda rüşvet iddiasıyla suç duyurusu: ‘2 milyon TL talep edildi’

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın adliyedeki rüşvet planına ilişkin dilekçesinin ardından ortaya çıkan yeni iddia suç duyurusuna konu oldu. Yerel mahkemede 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dosyası üst mahkemeye giden Ferhat Parıltı’nın eşi Neslihan Parıltı, başvurduğu avukatın kendisinden 1,5 bin lira rüşvet istediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Yargı mensuplarına 2 milyon TL verilecek.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre Hacı Aydın, 2,5 yıl önce uyuşturucuyla yakalanmıştı. Yakalandığı gün Hacı Aydın’ı defalarca aradığı için kuzeni Ferhat Parıltı da soruşturmaya dahil edildi. Hacı Aydın’ın yakalandığı otomobil, Ferhat Parıltı’nın eşi Neslihan Parıltı’nın üzerindeydi. Bu nedenle belgede Neslihan Parıltı da yer aldı.

Neslihan Parıltı tahliye edilirken, 2,5 yıldır cezaevinde olan Hacı Aydın ve Ferhat Parıltı ise 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Belge temyiz için yüksek mahkemeye gönderildi.

Bu aşamada Neslihan Parıltı, eşinin durumuna ilişkin İstanbul Beykoz’da ofisi bulunan bir avukata başvurdu. İddiaya göre avukat DE, bedelinin 75 bin lira olduğunu söylerken, bir yandan da üst mahkemede belgenin bozulması için 1.5-2 milyon lira civarında rüşvet istedi.

Parıltı, bu talebin ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde avukat DE ile Neslihan Parıltı arasındaki görüşmenin ses kaydı da yer aldı:

Neslihan Parıltı:Avukatın bedeli 75 bin lira diyorum…

Avukat DE:Diğer durumu ona anlatırsanız belki kendisi yapmak istemez…

Neslihan Parıltı:Bunu nasıl söylemeliyim?

Avukat DE: İleteceğiniz kişiye aynen aktarın. 1,5 milyon lira civarında diyelim, dolar kurunda her zaman artış oluyor, dolar üzerinden alıyorlar. Daha önce yaptığımızda dolarla alıyorlardı. Size şunu söyleyeyim, bu yasa dışıdır. Bu da belgenin olumlu sonucunu etkileyebilecek bir durumdur. Belki bir sonuç alırız. Bu sadece eli güçlendirecektir. 2 milyona kadar çıkabilen ucu açık bir süreç.

En baştan birisine verildiği için 1-2 ay kadar sürüyor. “Siz ona, belgeyi onaylatmak için yasadışı tarafla da görüştüğümüzü, birkaç bağlantı bulduğumuzu ve bu durumlarda bize 2 milyon gibi bir rakamın söylendiğini söyleyin.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu