Haber

Yargıtay Kılıçdaroğlu’na verilen manevi tazminat cezasını düşük buldu

Yargıtay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 25 bin lira olan manevi tazminatı “davanın niteliği ve tarafların konumu gereği” yetersiz bulduğu gerekçesiyle bozdu. .

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın yaptığı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, 17 Temmuz 2018’deki konuşmasının yanı sıra sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren ifadeler ve görüntüler paylaştı.

Bunun üzerine Erdoğan’ın avukatları, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Yargılama sonunda yerel mahkemenin 50 bin lira manevi tazminata hükmeden kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu ve tazminat tutarı 25 bin lira olarak belirlendi.

Kararın temyizini inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “davanın niteliği ve tarafların konumu dikkate alınarak daha yüksek bir tazminat ödenmesi gerektiğine” hükmederek, bölge mahkemesinin kararını bozdu. Temyiz Mahkemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu