Haber

Zonguldak’taki bıçaklama olayında tutuklu sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak.

Tutuklu sanıklar, baba, oğlu ve arkadaşı, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir kişiyi bıçaklayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.

MK (47) ile oğlu UK (20) ile oğlunun arkadaşı U.Ç. NK’nin erkek arkadaşı Yaşar Esen’i (36) 3 Nisan 2023’te Ahatlı köyünde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. (19) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, sanıklar hakkında “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep eden iddianamesi, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede sanık U.Ç. MK’nin çağrısı üzerine benzin istasyonuna gittiklerini, oradan da olay yerine gittiklerini belirtti.

Sanık MK’nin, seslendiği Esen’in kendisine tehdit ve hakaret etmesi üzerine kapının camını kırarak odaya girdiğini iddia eden U.Ç. Esen’in bıçağı salladığı sırada SK’nin sol bacağına vurduğunu, MK ise SK’yi yere düşürüp karın boşluğundan bıçakladığını söyledi. Bu sırada SK’yi de alıp dışarı çıkardı, ardından arabaya binip gittiler.

Sanık İngiltere ayrıca babasının ahşap yatak odasına kapı camını kırarak girdiğini ve Esen ile kavga etmeye başladığını da iddia etti. Kurban önce bıçağı çekti, ardından MK arka cebinden bıçağı çıkardı.

Esen’in kendisine hakaret ettiğini iddia eden İngiltere ve U.Ç. maktulün sırtına beyzbol sopasıyla bir kez vurduğunu, U.Ç. Katlanır küçük masayla Esen’in başına vuran şahıs, yere düşen şahsın fırsattan istifade eden babasının ekmek bıçağıyla Esen’i yaraladığını gördü. kaçtığını iddia etti.

Sanık MK ise olayla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını, olaydan evine giderken aracı polis ekipleri tarafından durdurulduğunda öğrendiğini ve olayla ilgili bilgisinin olmadığını ileri sürerek suçlamaları reddetti. aracında bıçaklar ele geçirildi.

Mağdurun otopsisinde 8 adet bıçak yarası bulunduğuna dikkat çekilen iddianamede, olay yerinde muhafaza edilen kanlı suç aletlerinin, sigara izmaritinin, evdeki halının, MK’nin üzerindeki kanlı pantolonun ve şahsın üzerinde bulunan kanlı suç aletlerinin bulunduğu belirtildi. İngiltere’nin pantolonundan alınan örneklerdeki DNA profili mağdur Esen’e ait. Açık yarasından alınan swap örneğinden elde edilen DNA profiliyle uyumlu olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Davanın ilk duruşması 1 Mart’ta görülecek.

Etkinlik

Karabük’ten Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Ahatlı köyündeki ağabeyinin evine taşınan NK’nin erkek arkadaşı Yaşar Esen ve kadının boşanmak üzere olan kocası MK ile birlikte içeri giren SK, UK ve U.Ç. 3 Nisan 2023’te zorla eve götürüldü. Sokak ortasında kavga çıktı ve bıçakla yaralanan Esen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaçan 4 kişinin yanı sıra, verilen sözler doğrultusunda Karabük’te jandarma ekiplerince 1 şüpheli daha yakalanırken, adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında yer alan DK ve SK, savcılık tarafından serbest bırakıldı. .C. Tutuklanmıştı.

diyadinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu