Haber

Zorlu: Millet İttifakı 13. başkanını 2 Mart’ta belirleyecek

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güçlü, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile birlikte çalıştıkları Millet İttifakı’nın 2 Mart’ta yapılacak toplantıda adayının belirleneceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dünkü görüşmesine ilişkin konuşan Güçlüli, “Millet İttifakı’nın paydaşlarının zaman zaman yaptıkları periyodik toplantılardan biridir. Yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiler. Tüm paydaşlar, ziyaretlerinin ardından adım adım 2 Mart’ta yapılacak toplantıya hazırlanıyor.

Zorlu, şöyle devam etti: “Dünkü görüşmeden sonra bazı yayınlarda aday konusunda mutlak mutabakat ya da bizi kasteden ‘pazarlık’ gibi ifadeler kullanılmış ve asla kabul etmeyeceğimiz bunların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.”

‘ADAY 2 MART’TA DEĞERLENDİRİLECEK’

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısına ilişkin konuşan Güçlüli, “2 Mart’ta Millet İttifakı 13’üncü başkanını belirleyecek. Bu iradeyi en kısa sürede ortaya koyacağız ve milletimizle paylaşacağız.” irade yaygınlaşıyor. “Onun ne istediğini ve ne beklediğini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu sorumlulukla toplantılarını yapıyor.”

‘BİZİM BAY. GENEL BAŞKAN TAM YETKİLİDİR’

Zorlu’nun açıklaması şöyle:

“Biz istişareye önem veren bir siyasi partiyiz. Dün Sayın Genel Başkanımız milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanlığı Divanı üyelerimizle uzun bir toplantı yaptı. Burada tabii ki depremle ilgili gelişmeler kadar bu konular da masaya yatırıldı. UYGUN Parti Meclis Kümemiz, saygıdeğer Genel Önderimiz oybirliği ile 2 Mart’taki toplantıya tam yetki vermiştir. Küme toplantımızın ardından yarın Genel Yönetim Kurulu toplantımız gerçekleşecektir.

esenyurt-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu