Haber

AK Parti genel başkanları istişare toplantısı

Mehmet UZEL (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İskenderun Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, depremin olduğu ilk andan itibaren başta İskenderun olmak üzere bazı ilçelerin ahenginin kendilerine verildiğini söyledi. .

Bölgede görev yapan valilik ve belediye başkanlarıyla birlikte arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını, ardından depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Belediyelerin ilk andan itibaren elinden gelenin en iyisini yaptığını kaydeden Dönmez, “Bütün başkanlarımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. 2018’de hem Erzincan depremini hem de Gölcük depremini yaşadık dersek eksik olmaz. Bir gün burada, ciddiyet açısından. Afet yönetiminin ilk günleri kriz yönetimi ile geçti. “Lojistik yönetiminden geçiyor. Daha sonra şehrin alt ve üst yapısının diriltilmesi ve yapılması için çalışmalar yapacağız.” dedi.

Büyük bir felaket yaşandığını ancak üstesinden gelinemeyecek hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Dönmez, “Kaybedilenleri geri getirme şansımız yok. şehirler daha keyifli, sağlam ve yaşanabilir. Özellikle kalıcı konutlarla ilgili çalışmalar hızla başlayacak Sayın Başkan, “Sahada çok pratik çözümler bulmamız gerekiyordu. Konaklama için iki yolcu gemisi getirdik. Böyle bir yöntem dünyada daha önce denenmemişti. Bunun gibi geçici konaklamalar için çözümlere ihtiyacımız var.”

Özhaseki, AFAD’ın ilk günden itibaren gerek Cumhurbaşkanı, gerek bakanlar, gerekse görevli herkes ile iş başında olduğunu da ifade etti.

Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını ve işin bir tarafını tuttuğunu anlatan Özhaseki, “Yardım edebilecek herkese ilk fırsatta ulaşmaya çalıştık. Bütün millet ayaktaydı. Türk milleti olarak herkes kenetlenmiş durumda. Herkes elinden geleni yapıyor, elinden geleni yapıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun ‘ben en güçlüyüm’ diyen devletlerde bile böyle bir felaket olsa asla baş edemezler.” dedi.

İktidarın resmi kurumları ve AK Partili belediyeler ile gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının hepsinin sahada olduğunu vurgulayan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

“1390 belediyeden 807’sinin AK Partili olduğu ülkemize 807 arkadaşımızı görevlendirdik. İlk günden beri uğraşıyorlar. Ama çünkü bu iş sadece onların ilk günkü heyecanıyla gösterdikleri emekle sürdürülemez. Bugün de afetzede ilçelerimizde ne ihtiyaçları varsa tamamlanıncaya kadar arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz” dedi. Afete uğrayan kardeşlerimize yardım edeceğiz. Yaraları iyileştireceğiz. Oradaki belediye başkanı arkadaşımızın ihtiyacını karşılamak için hep birlikte bu seferberliği sürdüreceğiz.”

– “Böyle zamanlarda siyaset düşünmek başkadır. Partinin adını anmak bile ayıp”

Bu işin heyecanlanıp emek verip sonra ayrılacak bir iş olmadığının altını çizen Özhaseki, Türk milletinin bu felaketin üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Deprem bölgesindeki çalışmaların bittiğini söyleyene kadar hizmetlerin devam edeceğini belirten Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hep birlikte çalışacağız. Arkadaşlarımız depremin olduğu yere koştular, neredeyse hasar oluyor. Bu partiden, bu partidenim demediler. Mesela Kocaeli Belediyemiz var, Defne tarafındayız. Samandağ’da Uşak Belediyesi vardı.Sonunda belki Samandağ’da hiç meclisimiz olmadı.Bizim de üyemiz yok.Böyle zamanlarda siyaset düşünmek başka.Partinin adını anmak bile ayıp. Utandık koştuk yardıma koştuk ama acı olan bunları yaparken AK Partililer olarak hem üyelerimiz hem STK’larımız olarak hep bir aradayız üzülerek söylüyorum ki belediyelerimiz bölgedeyken , büyük belediyeleri olanlar işin sadece manzaralı tarafındaydı.

Onlar işin sadece algı operasyonları tarafındaydılar. Daha ilk günden seçim konuşulmaya başlandı. Bazıları ‘bu seçimden çok zarar görecekler’ diyor. Diğeri ‘Bak merak etme, seçimi ertelemeyi düşünme’ diyor. Bekle bismillahirrahmanirrahim. İnsanlar enkaz altında. Bu çığlıklara ayak uydurmaya çalışıyoruz. Sizin sözde hakim olduğunuz belediyelerde hizmet veriyoruz. Biz çalışıyoruz. İnsanlara biraz yazık. Ama ne yazık ki depremin ikinci gününde hatta ilk saatinden itibaren başlayan bu siyasi açıklamalar hepimizi derinden üzdü. Allah’tan onlara da nasip etmesini niyaz ediyoruz arkadaşlar. Bundan sonra da onların olduğu yerde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

– AK Parti’den 90 belediye hayat normale dönene kadar çalışmalarına devam edecek.

Toplantıya, başta Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize, Yalova ve Yozgat olmak üzere 90 AK Partili belediye başkanı katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu