Haber

Akşener: Bu seçim çok kritik

ANKARA (İGFA) – ÂLA Parti Genel Başkanı Akşener, 14 Mayıs’ta ülkenin ve milletin geleceği için çok değerli bir kararın alınacağına işaret ederek, bunun Cumhuriyetin ve demokrasinin koşulsuz teminatı için atmamız gereken hayati bir adım olduğunu belirterek, 1.5 ayda millet olarak tarihi bir karar vereceklerini, yoksa millet iradesini yenileyeceklerini. Hakim olacaklarını, yoksa sarayın büyüyen gölgesinde kaybolacaklarını söyledi.

Akşener, “Cumhurbaşkanı ve arkadaşları milletin kararının ne olacağını gördükleri için büyük bir paniğe kapıldıklarını, dün Millet İttifakı’nı bakanlıkları dağıtmakla suçlayanların, bugün atadıkları bakanları milletvekili yapmanın kaygısını yaşadıklarını” iddia etti. .”

Akşener yaptığı konuşmada, seçimi kaybedeceğini anlayanların milletvekili olmanın peşinde olduklarını öne sürdü.

“Bu gerçekten bir örnek. Burada sormak istiyorum. Bu atanmış bakanlar arkalarında devletin gücüyle seçime girip adil ve dürüst bir seçim mi diyecekler? Seçim sürecinde devletin kaynaklarını diledikleri gibi kullanacaklar mı? sonra da demokrasi mi diyorsunuz? Bu tür ilkesizlikleri “Biz bu tür uçarılıkları kabul etmiyoruz. Çünkü tüm kabine üyeleri ani bir aydınlanma ile milletvekili adayı olmaya karar verdi. O zaman istifa etsinler, istifa etsinler. Eğer milletin gözüne girmeye bu kadar adaylarsa, üzerlerindeki gömlekleri çıkarsınlar.” . Ama yapamazlar, yapamazlar, vazgeçemezler. Koltuklarından kalkıp milletin huzuruna çıkamıyorlar. Çünkü kendi özgül yükleriyle o vicdan terazisine çıkmaya cesaret edemiyorlar.”

“Sayın Kriz ve arkadaşlarının yaşadığı paniğin bir başka yansımasını son dönemde yaptığı açıklamalarda, vaatlerde ve eylemlerde görüyoruz.” Akşener, son beş yıllık iktidarlarının ilk dört buçuk yılında yapmadıklarını yapmaya başladıklarını iddia etti.

4,5 yıl iktidarın milletin feryadını duymadığını ve sadece kendisi için çalıştığını öne süren Akşener, “Nedense seçime aylar kala milletimizi bir anda anmaya başladılar. Seçime bir ay kala emeklileri yad etti. Seçime 6 ay kala 4 buçuk yıl boş boş oturdular. EYT’li kardeşlerimizi yad ettiler.

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 2 bin lira olarak belirlendiğini ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Akşener, “Ancak 7 bin 501 lira alan emeklinin maaşında rastgele bir artış olmayacak. Sayın Erdoğan bu artışları bir lütuf zannetse de gerçekler ne yazık ki bu kadar değil.Çünkü taban fiyatın 8 bin 506 lira olduğu bir ülkede 7 bin 500 lira emekli maaşı vermek en hafif tabirle. , emekli vatandaşlarımıza hakarettir. dedi.

Akşener, asgari ücretin güncellenmesi ve en düşük emekli maaşının acilen asgari ücrete çıkarılması gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesinde temel atma törenlerine değinen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık gösteriş haline gelmiş, günü kurtarmaktan başka amacı olmayan bir hükümetin ucuz, utanmaz ve ahlaksız yönetiminin acınası haline tanık olduk. Evet, bu uydurma temel atma töreninden bahsediyorum. Yıllardır yüksek sesle konuşup ‘Temel atma törenlerine katılmıyorum.’ Biten işi açarım’ diyecek kadar şişirilmiş bir egonun ibretlik belgesinden bahsediyorum.

Akşener, hükümetin “bir yıl içinde tüm depremzedelere evlerini teslim edeceğiz” gibi açıklamalarda bulunduğunu belirterek, seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için bir eğilim incelemesi süreci başlattıklarını bildirdi. yüzde 21’inin gençlerden oluştuğunu bildirdi.

Akşener, 1 ve 2 Nisan’da yapılacak olan trend anketi için partisine gönül veren herkesi sandığa davet etti.

Akşener ayrıca partisine katılan eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya da rozet verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu