Haber

Netanyahu’dan Biden’a: Dış baskıya göre karar vermeyeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Lideri Joe Biden’ın yargı düzenlemesini geri çekme çağrısına uymayacağını ve “dış baskıya” dayalı kararlar almadığını belirtti. Biden’ın eleştirilerine tepki gösteren Netanyahu, “İsrail, kararlarını en iyi dostları dahil dış baskılara göre değil, halkının iradesiyle alan egemen bir ülkedir.”

Netanyahu, Biden’ın açıklamalarının ardından Twitter’da yaptığı açıklamada, “Yönetim, hükümetin üç kanadı arasında uygun dengeyi yeniden sağlayarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlı ve bunu geniş bir mutabakatla kurmaya çalışıyoruz.”

BİDEN NE DEDİ?

ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü basına yaptığı açıklamada, İsrail’in bu yolda yürümeye devam etmesinin mümkün olmadığını ve bunun büyük endişe yarattığını belirterek, Netanyahu’yu ABD’ye ziyaret için davet etme niyetinde olmadığını söyledi. önümüzdeki dönem

Biden, İsrail’in içişlerine karıştıkları iddialarını yalanlayarak, “Biz karışmıyoruz. Bu konudaki tavrımı biliyorlar. Amerika’nın pozisyonunu biliyorlar. Amerikan Yahudilerinin pozisyonunu biliyorlar” dedi. İsrail’in demokrasisinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda Biden, “İsrail’in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim” yanıtını verdi. İsrail’in zor bir dönemden geçtiği ve bununla baş etmesi gerektiği görüşünü paylaşan Biden, Netanyahu’nun yargı düzenlemesinden vazgeçmesini umduğunu söyledi.

Biden, “Bu yolda devam edemezler. Ben biraz netleştirdim” diyerek, Netanyahu’nun gerçek bir uzlaşma sağlayacak şekilde hareket etmesini umduğunu da sözlerine ekledi. Netanyahu’yu Washington’a davet edip etmeyeceği sorulduğunda Biden, “Hayır, yakında değil” yanıtını verdi. Biden, Netanyahu ile telefonda görüşmediğini ancak mesajını ülkesinin İsrail büyükelçisi aracılığıyla kendisine ilettiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu