Ekonomi

Ankara’da özel halk otobüslerine destek kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis’in kasım ayı ilk toplantısı, Meclis Başkan Birinci Yardımcısı Fatih Ünal başkanlığında Belediye Meclis Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Meclisin 305’inci toplantısını açan Ünal, katip üyelere önergeleri okutarak gündemdeki maddeleri ve başkanlık maddelerini oya sundu.

Yavaşça teklif etti.

Ünal, EGO Genel Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2024 tarihine kadar özel halk otobüsü esnafına gelir desteği sağlanmasını içeren, ABB Başkanı Mansur Yavaş imzalı Cumhurbaşkanlığı Mektubu’nun gündeme alınmasını önerdi.

Ünal’ın gündeme alındıktan sonra oya sunduğu Cumhurbaşkanlığı Mektubu, Meclis’teki tüm parti gruplarının geçerli oyu ile oybirliğiyle kabul edildi.

Yolcu başına destek

Bu kapsamda kent merkezinde faaliyet gösteren ÖHO operatörlerine ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 4 lira, abonelikle taşıdıkları yolcu başına 2 lira gelir desteği verilecek.

Ayrıca 202-7 Yenimahalle-Kızılay, 220-7 Mamak-Batıkent-Jandarma ve 427-7 Subayevleri-Aşağı Ayrancı, 145-7 Dikmen-Atapark, 263-7 Etlik-Balgat ve 297-7 Abidinpaşa- sınır numaralı ÖHO’lar da bulunuyor. Batıkent’te yolcu sayısının azlığı ve işletme maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 4 lira, abonelikle taşıdıkları yolcu başına 4 lira gelir desteği ödemesi sağlanacak.

Kent merkezinde faaliyet gösteren Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine (AHOK) bağlı araçlara ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 7,30 lira, abonelikle taşıdıkları yolcu başına 5,30 lira gelir desteği verilecek.

Çevre ilçelerde faaliyet gösteren ÖHO’lara ücretsiz taşıdıkları yolcu başına her ilçenin kendi tam bilet tarifesi üzerinden, öğrenci kartları için ise her ilçenin kendi tam tarifesinin yüzde 10’u oranında gelir desteği ödemesi yapılacak. biniş.

Yerel seçimlere kadar sürecek

Karara göre, düzensiz kullanımın önlenmesi amacıyla 16 Haziran 2023 ile 31 Mart 2024 tarihleri ​​arasında yapılacak gelir desteği ödemelerine ek olarak araçlarda günlük ücretsiz kart kullanımı ilk dört sürüş üzerinden hesaplanacak.

Gelir takviyesi ödemeleri, son 3 ayın ortalamasının yüzde 10’unu geçmeyecek şekilde, ücretsiz taşınan yolcu sayısı hesaplanarak bireysel işletmeciler için araç bazında, diğerleri için ise ortaklaşa yapılacak. Ayrıca denetimler sırasında usulsüz kullanım şüphesi uyandıran hiçbir durumda ödeme yapılmayacaktır.

Meclis tarafından alınan karar, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu