Ekonomi

Depremde can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki illerdeki 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını belirterek, 118 bin binanın yıkıldığını, derhal yıkılacağını ve ağır hasarlı olacağını belirlediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını tespit edilmediğini açıklarken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırlardan mülteci akını olduğuna dair iddiaların olduğunu ancak bunun gerçekçi olmadığını belirtti.

Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de basın toplantısı düzenledi.

Blinken, Pazar günü İncirlik Hava Üssü’nde yaptığı açıklamada, ABD’nin daha önce açıklanan 85 milyon dolarlık takviye kuvvetin yanı sıra Türkiye ve Suriye’deki depremler için ek 100 milyon dolar üs sağlayacağını söyledi. katma.

Öte yandan deprem nedeniyle eğitim-öğretimin yarıda kesilmesinin ardından deprem bölgesi dışında kalan 71 ilde ilk ve orta öğretim okullarında öğrenciler derse başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu