Haber

Kılıçdaroğlu ikinci turdan önce neden adaylıktan çekilmedi? Olayın kamera arkası görüntüleri ortaya çıktı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Özgür Özel’in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden yarıştan çekilmeyip ikinci tipe geçtiğine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar“Adaylıktan çekilmeyi tartıştılar ama oy“Başladığı için mantıklı olmadığını söylediler” dedi.

ÖZGÜR ÖZGÜR LİDER İKİNCİ TİPTE 812 OYLA SEÇİLDİ

Kongrede dün başlayan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday salt çoğunluğu alamadı. Kılıçdaroğlu, 682 delegenin oyunu alan ve 2 oy ile salt çoğunluk barajının altına düşen Özgür Özel’e karşılık 664 oy aldı. Seçimin ikinci turunda Özgür özel oy sayısını 130 artırarak 812 oyla Genel Başkan olurken, Kılıçdaroğlu ise 536 oya geriledi.

İDDİA: “KILIÇDAROĞLU İKİNCİ TURDAN ÖNCE ÇEKİLECEK”

İkinci tur oylamanın başlamasından hemen önce Kılıçdaroğlu’nun yarıştan çekileceği yönünde bazı açıklamalar olsa da bunlar kısa sürede düzeltildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar.

ZEYDAN KARALAR: SEÇİM BAŞLADIĞINDAN BERİ BİR ANLAMI YOK

Kılıçdaroğlu’na destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, dün ikinci seçim öncesi bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna yanıt verdiği görüntüler ortaya çıktı: “Bunu tartıştılar ama sonuç ne olur bilmiyorum. Ama sonuçta oldu” Seçim başladığından beri hiçbir anlamı yok.” Gazeteci Tuğba Aslanyürek, Karalar’ın açıklamasını X hesabından paylaştı.

maltepe-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu