Ekonomi

Expro, Coretrax’ı 210 milyon dolarlık anlaşmayla satın alacak

HOUSTON – Güç hizmetleri sağlayıcısı Expro (NYSE: 2024’ün ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenen süreç, en az 75 milyon dolar nakit ve 6,75 milyona kadar yeni ihraç edilen Expro isim hissesini içeriyor.

Bu satın alma, Coretrax’in DAV-MX sirkülasyon aracı, HyPR Holesaver ve Aktif Sondaj Sıyırıcı (ADS) gibi teknolojilerini entegre ederek Expro’nun Kuyu İnşaatı ve Kuyu Müdahalesi ve Bütünlüğü alanındaki portföyünü geliştirmeyi amaçlıyor. Coretrax’in çok yönlü dağıtım yetenekleriyle bilinen genişletilebilir ürünler işi aynı zamanda Expro’nun hizmet tekliflerini de tamamlayacak.

Expro CEO’su Michael Jardon, Coretrax’in sunduğu tekliflerin tamamlayıcı doğasını ve sondaj verimliliğini ve üretimini optimize ederek müşterilere değer katacak teknoloji tabanlı hizmetlerin potansiyelini vurgulayarak satın alma konusundaki heyecanını dile getirdi. Coretrax CEO’su John Fraser da birleşmeden kaynaklanan büyüme ve gelişmiş yetenekler konusundaki iyimserliğini dile getirdi.

Anlaşma, alışılagelmiş kapanış koşullarına ve işletme sermayesi ayarlamalarına tabi olup nakit bileşeni, Expro’nun takdirine bağlı olarak ayarlamaya tabidir. Özsermaye bedeli, Expro’nun kapanıştan önceki otuz günlük hacim ağırlıklı ortalama fiyatına dayanacaktır. Expro, satın alma sonrasındaki ilk 18 ayda yıllık 10 milyon dolara kadar maliyet sinerjisi hedefliyor.

Bu satın alma, Expro’nun Avrupa, Sahra Altı Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi yerleşik pazarlardaki varlığını güçlendiriyor ve Kuzey ve Latin Amerika ile Asya-Pasifik bölgesinde yeni büyüme yolları açacak.

Wells Fargo Securities, LLC ve CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP, Expro’ya sırasıyla işlemin mali ve hukuki yönleri konusunda danışmanlık yapıyor. Coretrax ve Buckthorn Partners, mali ve hukuk danışmanları olarak Evercore ve Sidley Austin’i atadı.

Bu stratejik atılım bir basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-bozkir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu