Haber

İzmir, Çanakkale ve Antalya yanıyor! Yerleşimler boşaltıldı, gelen meydanlar içler acısı

izmir ‘nın Kınık ilçesi, Çanakkale ve Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınları halen kontrol altına alınamadı. Alevlere karadan ve havadan müdahale devam ederken, gün doğumuyla birlikte çalışmalar hızlandı. Öte yandan Kemer’de çıkan yangında 4. Gün başında Kınık’ta 3 mahalle boşaltıldı. Çanakkale’de saatlerdir devam eden yangında birçok yer kül oldu.

TAHLİYE EDİLMİŞLER

izmir Kınık ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelere bağlı itfaiye ekiplerince yürütülen çalışma, dün öğle saatlerinde İbrahimağa Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangını söndürmeye devam ediyor. rüzgâr. Gece boyunca 7 ilk müdahale yer grubu tarafından 34 sprinkler, 13 su temin aracı ve 6 iş makinesine müdahale edildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte itfaiye çalışmalarına 7 uçak ve 19 helikopter destek verdi.

Öte yandan yangın nedeniyle tedbir amaçlı tahliye kararı alınan Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahallelerinde oturan yaklaşık 600 kişi AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kınık’taki öğretmenevleri ve misafirhanelere yerleştirildi. jandarma ve polis grupları. Boşaltılan köylerde vatandaşlara ait irili ufaklı büyükbaş hayvanlar dini alanlara götürüldü.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN

Yangın Balaban İlçesi’ndeki yerleşim yerlerine yaklaşırken gruplar bu bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırırken, jandarma ve polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

KEMER YANGINININ 4. GÜNÜ

Antalya’nın Kemer ilçesinde orman yangınını söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ve karadan müdahale ile devam ediyor. Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda önceki gün saat 21.08 sıralarında çıkan yangını kontrol altına almak için gruplar müdahale ediyor. Kara ulaşımının zorlaştığı bölgede gün içinde yangına müdahale eden 10 uçak ve 27 helikopter hava kararınca çalışmaları durdurdu.

Uçak ve helikopterler yerine 3 gece görüşlü itfaiye helikopterleri ile havadan müdahale devam ediyor. Helikopterler alçalarak denizden aldıkları suyu yanan bölgelere taşıyarak söndürme çalışmalarına takviye sağlıyor. Öte yandan 73 arazöz, 7 iş makinesi, 654 işçi ve itfaiye aracına karadan müdahale edildiği kaydedildi.

ÇANAKKALE’DE SON DURUM, içler acısı

Çanakkale’de 9 saattir devam eden orman yangınında son durum drone ile görüntülendi. Merkeze bağlı Sarıbeyli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine 35 sprinkler, 5 dozer, 8 ilk müdahale aracı, 8 su temin aracı, 4 iş makinesi ve 300 işçinin yanı sıra çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ile TOMA ve İtfaiye ekiplerine haber verildi. İl Jandarma Komutanlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bölgeye sevk edildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, beraberinde Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ile bölgeye geldi. Dün gece saat 22.30 sıralarında başlayan yangın, hava desteğinin yanı sıra gün doğumuyla birlikte başladı. Öte yandan yaklaşık 9 saat süren yangında son durum drone ile havadan görüntülendi.

haniajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu