Ekonomi

Paris’te 5 bankanın genel merkezinde arama

Fransız basınında yer alan haberlere göre Ulusal Mali Savcılık Bürosu (PNF), Societe Generale, BNP Paribas, Exane, Natixis ve HSBC bankalarında arama yapıyor.

VERGİ kaçakçılığı iddiası

Savcılık ekipleri, bu 5 bankanın La Defense bölgesindeki genel müdürlüklerine kara para akladıkları ve yüksek oranda vergi kaçırdıkları gerekçesiyle baskın düzenledi. Aramanın Aralık 2021’de açılan ön soruşturmalar kapsamında yapıldığı belirtiliyor.

Söz konusu soruşturmanın içeriğinde, yabancı hissedarlar için temettü vergisi kaçırmaya yönelik bir uygulama olan “Cum-Ex” ile bağlantılı olarak bu bankaların nitelikli kara para aklama ve yüksek vergi kaçakçılığı yaptıklarına ilişkin dosyalar bulunmaktadır.

ÖN İNCELEME 2021 YILINDA BAŞLADI

Le Monde gazetesinin 2018’de Fransa’da bankaların her yıl bu şekilde milyarlarca doları çöpe attığını bildirmesinin ardından savcılık 2021’de ön soruşturma başlattı.

Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da emsal soruşturmaların açıldığı belirtilirken, “Cum-Ex”in Avrupa ölçeğinde 20 yılda 140 milyar Euro’ya mal olacağı tahmin ediliyor.

habersarkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu