İş

TESK Esnaf ve Sanatkar İşletmelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi İçin Çalışıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, uygun destek mekanizmalarının tasarlanması ve bu desteklerin işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda ulaştırılması için çalışıyoruz. Ve çalışmaya devam edeceğiz.”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik ve insan hakları standartları açısından değerlendirildiği Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Çalıştayı, TESK ve Birleşmiş Milletler

Uluslar Kalkınma Programı (UNDP) temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hayata geçirilen ‘İş Dünyası ve İnsan Hakları, Türkiye’de Sorumlu İşletme Davranışının Desteklenmesi’ Projesi kapsamında ‘Küçük İşletmelerin İş Dünyası ve İnsan Haklarındaki Rolü, Etkilenen Esnaf Örneği’ araştırması yapıldı. Türkiye’de Depreme Karşı’ TESK iş birliğiyle gerçekleştirildi. Bu kapsamda depremden etkilenen küçük işletmelerin bu süreçteki deneyimlerini, sorunlarını ve başarı öykülerini ortaya çıkarmayı amaçlayan 2023 yılında Mersin ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen saha çalışmasının ön bulguları TESK Çalıştayında sunularak yoruma açıldı. .

Programın açılış konuşmasını yapan Palandöken, “Bugün burada, Kahramanmaraş’ta büyük yıkıma yol açan depremin etkilerini ve bu zorlu dönemde iş dünyasının karşı karşıya olduğu sorumlulukları tartışmak üzere bir araya geldik. UNDP ve TESK iş birliğiyle hayata geçirilen ‘İşletme’ Dünya ve İnsan Hakları Türkiye’de Sorumlu İşletme Davranışının Desteklenmesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu tür felaketlerden nasıl etkilendiği ve neler yapılabileceği konularına odaklanıyor. Afetlerden sonra oynadıkları rol.Çalışmamız sadece ekonomik boyutla ilgili değil, insan haklarıyla da ilgili. “Aynı zamanda iş yaklaşımının nasıl benimsendiği ve sürdürüldüğü konusunda da kapsamlı bir bakış açısı sağlayacak.”

İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun şekilde teslim etmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

Esnafın depremde büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini hatırlatan Palandöken, “Depremde bakkaldan taksiciye, fırıncıdan kasaplara kadar pek çok esnafın binlerce depremzedeye kapılarını, kollarını açtığını gördük. .Depremin vurduğu şehirleri yeniden hayata döndürmek istiyorsak bu kollar ve kapılar çalışmaya devam etmeli.Esnaflarımızın işyerleri sokakları ve mahalleleri aydınlatmaya devam etmeli.Çünkü esnaf ve sanatkarlarımız tarihin hatırasıdır. Bu bağlamda TESK, afet sonrası durum analizinde önemli bir rol oynayabilir. Bugün Konfederasyon olarak sahayı analiz ediyor, raporlar hazırlıyor ve ilgili tüm kurumlarla paylaşıyor, esnafın nasıl sosyalleştiğini anlatıyoruz. -Bu süreçten ekonomik olarak etkilenen “Esnaf ve sanatkar işletmelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, uygun güçlendirme sistemlerinin tasarlanması ve bu desteklerin işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda ulaştırılması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu