Haber

Muğla’nın Orman Köylerinde Yangınlara Karşı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesive Türkiye Ormancılar Derneği ile işbirliği içinde, MuğlaKöylerde orman yangınlarına karşı bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği tarafından kentin farklı ilçelerinde, orman içi ve civar köylerde düzenlenen toplantılarla; Orman yangınlarına karşı toplumsal duyarlılığın artırılması, yöre halkının orman yangınları konusunda bilinçlendirilmesi, orman ve tarım arazisi kavşaklarında bulunan tarım alanlarında yeşil yangın güvenlik şeritlerinin oluşturulması ve orman köylerinin farklı konularda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.

Türkiye Ormancılar Derneği yetkilisi, emekli Orman Yüksek Mühendisi Vehbi Tutmaz, Türkiye Ormancılar Derneği Muğla temsilcisi, Emekli Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Genç ve Büyükşehir İtfaiye ekipleri Muratlar, Göktepe, Çamoluk, Ula İlçesi Çörüş ve Sarayyani orman köylerinde bilgilendirme toplantılarına başladı.

Toplantıya katılanlara Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Ormancılar Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı Orman Yangınlarıyla Mücadele Rehberi dağıtıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

eynesil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu